Charterbank

community van het Regionaal Archief Tilburg

Herman Bossche
  • Man
  • `s-Hertogenbosch
  • Nederland
Delen op Facebook Delen

Ontvangen cadeaus

Cadeau

Herman Bossche heeft nog geen cadeaus ontvangen

Een cadeau geven

 

De pagina van Herman Bossche

Recente activiteiten

Herman Bossche commented on Herman Bossche's photo
Miniatuur

DSCF3655

"Dank je wel Ger, voor je compliment. Groeten Herman van Boxtel PS: ik heb de foto van de tekst verwijder omdat dat probleem al weken geleden is opgelost."
28 Nov 2009
Herman Bossche posted a blog post

Nieuwe naam voor de mensen in de charterklas gevonden

De naam Charteraar(s) schoot me vanavond ineens te binnen en ik vind hem zelf wel mooi, het is naar mijn idee een kruising tussen scharrelaars ( in de genealogie/geschiedenis) en charterbewerkers/transcribenten, ik hoor wel wat jullie er van vindenIedereen veel succes en plezier, groet Herman BosscheSee More
27 Nov 2009
Herman Bossche heeft een reactie achtergelaten voor John Boeren
"Hallo John, Inderdaad was dat wat we ook hadden uitgevogeld, en de Sint Antonispolder bestaat zelfs nog steeds, dank je voor het meedenken. Vriendelijke groet Herman van Boxtel"
27 Nov 2009
John Boeren commented on Herman Bossche's album
Miniatuur

Moeilijk woord Inste

"ik zie maar een klein stukje... maar is "inste" niet gewoon een samenvoeging van "in" en "ste" waarbij "ste" de afkorting van "sinte" is... dus in sinte antonis (polder?) dat verklaart misschien ook…"
27 Nov 2009
Tilly Dumoulin Beekmans heeft gereageerd op blogbijdrage Extra ning van Herman Bossche
"Goed idee. Ik was zelf al begonnen aan een word doc. met daar in de opmerkingen/verklaringen van Astrid van de vreemde woorden in de charter die ik gedaan heb. Groetjes Tilly Dumoulin"
19 Nov 2009
Astrid de Beer heeft gereageerd op blogbijdrage Extra ning van Herman Bossche
"Hoi Rene en Herman, Een aangroeiend verzamelddocument waarbij iedereen wat toe kan voegen lijkt me wel wat: ik bekijk de mogelijkheden, ok? Een nieuwe ning daarvoor oprichten vind ik niet zo'n goed idee: laten we eerst maar alle mogelijkheden…"
18 Nov 2009
René Andries heeft gereageerd op blogbijdrage Extra ning van Herman Bossche
"Dag Herman, Misschien ben ik iets te voortvarend geweest met mijn idee. Maar misschien kunnen we klein beginnen en in ieder geval de (goedgekeurde suggesties in de) blog-reacties in een word-document verzamelen. Daarbij zou inderdaad de tekst, de…"
18 Nov 2009
Herman Bossche posted a blog post

Extra ning

Hallo allemaal,Is het misschien een optie om een nieuwe ning voor dit doel te openen en die - gezamenlijk - te beheren, zodat mogelijk ook anderen, buiten de charterbank er mogelijk steeds meer mee kunnen, naarmate ie uitbreid.Ik stel me zo voor dat zoiets in alfabetische volgorde gaat, dus een afbeelding met de bijbehorende tekst erbij ? ? ? ?Daarvoor lijkt me ning een ideale mogelijkheid, nu nog de vraag of er meer mensen zijn die dit een optie vinden, sterker nog mee willen doen op een of…See More
18 Nov 2009
Herman Bossche commented on Herman Bossche's album
Miniatuur

2009-11-14 De Charterklas

"De externe URL - ook voor te downloaden - is http://good-times.webshots.com/album/575541296XQMuoq Dus gewoon hierboven klikken en je bent er en dan weer gewoon klikken om te kiezen Groeten Herman Bossche"
15 Nov 2009
Astrid de Beer heeft een reactie achtergelaten voor Herman Bossche
"Hallo Herman. bedankt voor de foto's. Mooi!"
15 Nov 2009
Herman Bossche commented on Herman Bossche's photo
Miniatuur

Inste

"PS: en volgende keer zal ik er inderdaad meer originele tekst bij gebruiken, nu is het een beetje uit verband gerukt."
15 Nov 2009
Herman Bossche commented on Herman Bossche's photo
Miniatuur

Inste

"Hoi Luud, Dan zou het dus zijn In Sinte Antonis polder, en op het BHIC vond ik "Noord-, Zuid- en St. Anthoniepolder (Provinciaal Blad 1867 nr 86)" Ik ga er zelf vanuit dat dit klopt, nu nog een manier zien te vinden om dit soort gegevens…"
15 Nov 2009
Luud de Brouwer commented on Herman Bossche's photo
Miniatuur

Inste

"Met deze nieuwe foto weet ik wat het moet zijn: "in Sinte". Twee woorden dus. Ik heb het niet nagekeken, maar ik neem aan dat er een Sint Antonispolder ligt. Dat weten anderen ongetwijfeld."
15 Nov 2009

De foto's van Herman Bossche

Bezig met laden...
  • Foto's toevoegen
  • Alles weergeven

De blog van Herman Bossche

Nieuwe naam voor de mensen in de charterklas gevonden

De naam Charteraar(s) schoot me vanavond ineens te binnen en ik vind hem zelf wel mooi, het is naar mijn idee een kruising tussen scharrelaars ( in de genealogie/geschiedenis) en charterbewerkers/transcribenten, ik hoor wel wat jullie er van vinden

Iedereen veel succes en plezier, groet Herman Bossche

Geplaatst op 27 November 2009 om 20.59

Extra ning

Hallo allemaal,Is het misschien een optie om een nieuwe ning voor dit doel te openen en die - gezamenlijk - te beheren, zodat mogelijk ook anderen, buiten de charterbank er mogelijk steeds meer mee kunnen, naarmate ie uitbreid.

Ik stel me zo voor dat zoiets in alfabetische volgorde gaat, dus een afbeelding met de bijbehorende tekst erbij ? ? ? ?

Daarvoor lijkt me ning een ideale mogelijkheid, nu nog de vraag of er meer mensen zijn die dit een optie vinden, sterker nog mee… Doorgaan

Geplaatst op 18 November 2009 om 18.31 — 3 commentaren

Prikbord (6 commentaren)

Op 2 Oktober 2009 om 21.21 zei Astrid de Beer...
Hoi Herman,

Welkom als lid van de community van de Cahrterbank!
Hoe heb je onde ning gevonden? Werk je zelf ook met charters?

Groeten,

Astrid de Beer
Projectcoordinator Charterbank
Op 3 Oktober 2009 om 9.33 zei Astrid de Beer...
Hoi Herman,

Een ervaren genealoog en iemand die bekend is met oud schrift, wat leuk! Dat project over de inkwartiering van militairen lijkt me erg interessant; over welke jaren gaat het hier? Wat zijn blokboeken precies?

De Charterbank is een nieuw project ( we starten in oktober 2009) van het Regionaal Archief Tilburg. In ons depot hebben we veel charters liggen, maar deze worden vrijwel nooit geraadpleegd. Dat is erg jammer want ze bieden een schat aan informatie en bovendien zijn ze gewoon erg mooi, oud en bijzonder. Als proefproject hebben we 88 charters van Raamsdonk en Geertruidenberg gedigitaliseerd (in tijd varierend van 1335 tot 1789) en in een online Charterbank gezet. Met dit laatste zijn we nog bezig. De ning is bedoeld als een soort community ter ondersteuning van de Charterbank. Deelnemers en belangstellenden kunnen hier terecht met vragen, discussies en transcribeermogelijkheden.

Momenteel ben ik bezeig met het testen van de deelnemers: ik wil graag weten wat iedereen kan en in welk soort handschrift hij of zij het meest bedreven is. Dit in verband met de verdeling van de charters. De toets bestaat uit vier verschillende stukjes tekst uit verschillende eeuwen. Deze stukjes zijn afkomstig van de Charters die in het proefproject gebruikt gaan worden. Als je belangstelling hebt: laat het me weten dan maken we een afspraak om de toets te doen. Dit kan gewoon digitaal. Op het afgesproken tijdstip (weekend of avonduren zijn geen probleem) dan mail ik je de toets, als je klaar bent of als de 2 uur voorbij zijn dan mail je me de transcriptie. Ik kijk het na en binnenkort gaan we officieel aan de slag met de Charterbank. Het project duurt tot mei 2010. Daarna is het wel de bedoeling om de rest van de charters te laten transcriberen.

Groeten,

Astrid de Beer
Projectcoördinator Charterbank
Op 3 Oktober 2009 om 13.51 zei Astrid de Beer...
Hallo Herman,
wat interessant over die blokboeken! Ik had er nog nooit van gehoord. Zo zie je maar weer dat een archief vol verborgen schatten zit.
Nou, jij moet de test doen dus het lijkt me logisch dat je een dag en een tijdstipt neemt waarop je op je gemak twee uur kunt uitrekken om te transcriberen. Als je wilt kan ik je ook dadelijk iets sturen. Laat maar weten.

Groeten,

Astrid de Beer
Op 3 Oktober 2009 om 14.39 zei Astrid de Beer...
Hoi Herman,

Ik stuur je om 16.00 uur een mail met de toets! Wil je van tevoren nog even reageren of dat ok is?

Groet,

Astrid
Op 3 Oktober 2009 om 15.00 zei Astrid de Beer...
Hoi Herman,

De toets is naar je e-mailadres gestuurd. Succes!

Groeten,

Astrid
Op 15 November 2009 om 15.22 zei Astrid de Beer...
Hallo Herman. bedankt voor de foto's. Mooi!

Je moet lid zijn van Charterbank om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Charterbank

 
 
 

Forum

Wat Staat Daar? 2 antwoorden 

Begonnen door Miep Meijers. Laatste reactie van Miep Meijers 16 Nov 2015.

'Tenetur stuferum de tutela' (Oisterwijk, 1488)

Begonnen door Mark Vermeer 9 Apr 2015.

Roeijen? 2 antwoorden 

Begonnen door Etienne du Celliée Muller. Laatste reactie van Etienne du Celliée Muller 2 Jun 2014.

Over charters uit del.icio.us

© 2017   Gemaakt door Regionaal Archief Tilburg.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden